Ben jij nog aan het bedenken waar je deze zomer naartoe wil? Wat dacht je dan van een zomervakantie met de trein! Dit jaar rijdt de Eurostar namelijk iedere zaterdag naar Zuid-Frankrijk onder de naam ‘Eurostar Sun’. 

Eurostar Sun

De Eurostar kennen we natuurlijk vooral van de directe verbinding naar Parijs en London, maar deze zomer voegen ze nog een bestemming toe aan de treinverbinding: Zuid-Frankrijk. Tussen 6 juli en 24 augustus zal er iedere zaterdag een Eurostar Sun vertrekken naar het zonnige zuiden.

Met de trein naar Zuid-Frankrijk

De heerlijke Franse keuken, prachtige kust en het veelzijdige landschap: Zuid-Frankrijk heeft het allemaal. De ideale bestemming voor een zomervakantie kunnen we wel zeggen. En vanaf dit jaar kan je ’s zomers heerlijk comfortabel met de trein hier naartoe. In slechts 7 uur reis je met een directe verbinding naar deze populaire vakantiebestemming. Dit klinkt misschien lang, maar dat valt reuze mee. Je hoeft tenslotte geen uren van tevoren op het vliegveld te staan om in te checken en je stapt middenin het centrum van je bestemming uit. En ook met de auto is het zonder stops al zo’n 12 uur rijden. Je bent dus bijna twee keer zo snel!

Hier stap je op en af met de Eurostar Sun

Opstappen in Nederland kan vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Vervolgens brengt de trein je in zo’n 6 uur naar het prachtige Valence. Zit je liever dichter bij de azuurblauwe zee? Met slechts 7 uur bereik je de bestemmingen Avignon, Aix-En-Provence of Marseille. Of je nou van een avontuurlijke vakantie houdt, cultuur wilt snuiven of liever de hele dag op het strand ligt: in Zuid-Frankrijk kan het allemaal.

Comfortabel en snel met de trein

Naast dat je in de trein gewoon super comfortabel zit, heeft het nog veel meer voordelen. Je hebt geen bagagelimieten, kan lekker ontspannen of slapen en je kan op ieder moment lekker je benen strekken. Aan boord vind je ook het Eurostar Café, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Je kan er zelfs voor kiezen om Premium te reizen. Op de heenweg krijg je dan een uitgebreid ontbijt en op de terugweg zelfs een heerlijk diner. En dat allemaal geserveerd aan je zitplaats.

Wat kost het om met de trein naar Zuid-Frankrijk te reizen?

De Eurostar Sun kent verschillende tarieven (zomer 2024).

  • Het Standard-tarief voor Eurostar Sun is beschikbaar vanaf € 49 voor een enkele reis.Met deze optie ga je voor een snelle en voordelige reis die je naar de schilderachtige dorpen van het zuiden brengt.
  • Het Comfort-tarief geeft je meer ruimte en toegang tot verschillende Eurostar-diensten, zoals een ontvangst op het perron en een nog snellere wifi-verbinding. Deze tickets zijn beschikbaar vanaf € 105 enkele reis.
  • Wil je genieten van alle diensten die Eurostar Sun te bieden heeft? Kies dan voor het Premium-tarief vanaf € 124 enkele reis. Naast een maaltijd en welkomstdrankje dat op je plek wordt geserveerd, krijg je bij de Premium-dienst gratis toegang tot de Lounge en internationale digitale kranten en tijdschriften.

Tickets kan je gemakkelijk boeken op de website van Eurostar.

Lees ook: Stedentripje Parijs? Hier kan je gratis parkeren in Parijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *