Parijs is de perfecte stad voor een stedentrip met de auto. In zo’n zes uur rijden sta je in de prachtige Franse hoofdstad. Maar ja, parkeren in hartje Parijs, dat kan niet goedkoop zijn. Gelukkig kan je ook gratis parkeren in Parijs en ik heb gevonden waar!

Parijs met de auto

Met de auto naar Parijs is natuurlijk hartstikke leuk. Nou ben ik sowieso wel fan van met de auto op vakantie gaan. Geen stress voor het halen van je vlucht en gewoon lekker gaan en staan waar je wilt. Het enige nadeel van met de auto naar een grote stad, is de chaos van het verkeer en natuurlijk de hoge parkeerkosten.

Parkeren in Parijs

Een dagje parkeren in het centrum kost je gemakkelijk €50,- per dag. Zonde, want daar kan je natuurlijk heel wat Franse wijntjes van drinken. Er zijn verschillende zones en mogelijkheden. Met een beetje mazzel heeft het hotel waar je verblijft een eigen parkeerplaats. Hier vragen ze natuurlijk wel een vergoeding voor, maar dat is vaak een stuk minder dan in de rest van het centrum. Ook kan je de auto op straat parkeren of in één van de parkeergarages.

Parkeren op straat

Hoewel het je misschien een goed idee lijkt om je auto op straat voor het hotel te parkeren, zou ik hier toch nog even twee keer over nadenken. Vooral als je zuinig op je auto bent raad ik je dit echt af. Het is namelijk de normaalste zaak van de wereld om je auto tegen die van een ander aan te parkeren in Frankrijk. Zie dus nog maar eens uit een fileparkeerplaats te komen wanneer je voor en achter wordt geblokkeerd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de schade. Sommigen zeggen zelfs dat het in Parijs heel gewoon is om je handrem er niet op te zetten, zodat anderen hem nog even een duwtje kunnen geven in het parkeervak. Niet echt aan te raden dus.

Parkeren in de parkeergarages

In Parijs zijn natuurlijk ook verschillende ondergrondse parkeergarages te vinden. Het voordeel is dat deze zich vaak direct bij de meest populaire attracties bevinden. Het nadeel voel je waarschijnlijk wel al aankomen: het is ook ontzettend prijzig.

gratis parkeren Parijs

Menzo Navigatiesysteem voor Apple CarPlay en Android – €139,-

Hier kan je gratis parkeren in Parijs

In Parijs zijn ook verschillende opties om gratis te parkeren. Voor een stedentrip vanuit Nederland kan je je auto het beste parkeren bij station Le Blanc-Mensil Parijs. Dit station ligt in het noorden van de stad en is dus ideaal als je vanuit Nederland komt. Zo hoef je dus ook maar een klein stukje van de ring om Parijs te rijden en voorkom je een hoop file. Je parkeert je auto hier volledig gratis en toen wij er op zaterdagochtend aankwamen was er nog meer dan genoeg parkeerplek. Vervolgens kan je hier de trein pakken en sta je met een half uurtje in het centrum van Parijs.

Milieusticker

Sinds 2023 heb je in Frankrijk in veel grote steden milieuzones. Hier mag je enkel inrijden met een milieusticker. Dit geldt voor ieder voertuig en de sticker kost slechts een paar euro. Je kan de sticker nergens fysiek kopen dus je moet hem vooraf bestellen op de officiële website certificat-air.gouv.fr. Je krijgt de sticker dan binnen twee weken op de deurmat, maar je ontvangt hem ook per mail. In principe zou dit binnen een paar uur moeten gebeuren, maar bij ons duurde ook dit nog twee dagen. Gelukkig parkeerden wij de auto gratis bij Le Blanc-Mensil, want dit viel nog net buiten de milieuzone waardoor we deze dus niet nodig hadden. Ga je last minute naar Parijs dan zou ik je auto dus zeker hier parkeren om een boete te voorkomen.

Er zijn ook andere aanbieders die de milieusticker verkopen, maar dit raad ik je af. Vaak duurt dit nog langer, omdat de sticker van de officiële organisatie moet komen en betaal je ook nog eens meer.

gratis parkeren in Parijs 

Time to momo reisgids Parijs – €18,99

Lees ook: Aquafari Curaçao: verken de zee op een onderwaterscooter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *