Het liefst zou je natuurlijk iedere maand wel op vakantie gaan, maar dan zullen we eerst de loterij moeten winnen. Aangezien de meeste van ons hier alleen maar van kunnen dromen zullen we dus een beetje op de kleintjes moeten letten. Hier een paar tips voor een voordelige vakantie en om zo veel mogelijk uit je budget te halen.

voordelige vakantie
Unsplash

1. Boek zo vroeg mogelijk

Dit geldt vooral voor vliegtickets. Lijnvluchten zijn 11 maanden van tevoren al te boeken. Hoe minder capaciteit er is, hoe hoger de prijs wordt. Wanneer je dus ruim van tevoren weet waar je naartoe gaat raad ik je aan om zo vroeg mogelijk te boeken. Ook voor chartervluchten en pakketreizen waarbij vlucht, hotel en transfer inbegrepen zit kan dit gelden. Het hoeft niet altijd, maar als je echt op tijd bent is de kans dat je het later goedkoper vindt erg klein. Dit is de gouden tip voor een voordelige vakantie.

2. Boek last minute

Ondanks dat ik net zei dat je zo vroeg mogelijk moet boeken, kan een last minute ook erg goedkoop zijn. Touroperators en reisorganisaties kopen vooraf stoelen in een vliegtuig en hotelkamers in. Alles wat overblijft willen ze dus zo snel mogelijk kwijt waardoor dit tegen een lage prijs wordt aangeboden. Wel moet je flexibel zijn in vertrekdatum, maar al helemaal in bestemming en verblijf. Je kan niet verwachten dat in het hoogseizoen de vakantie die jij een paar weken geleden wilde boeken nog steeds beschikbaar is. Veel zit namelijk al lang volgeboekt. Mocht je dus last minute willen boeken, wees dan niet te veeleisend.

3. Stel je eigen reis samen

Wil je zelf alles in handen hebben van je voordelige vakantie? Door zelf je vlucht en hotel los van elkaar te boeken heb je een veel uitgebreidere keus dan bij een reisorganisatie. Er zijn namelijk genoeg hotels die zichzelf niet via reisorganisaties willen verkopen. Zo kan je op verschillende vergelijkingssites zoals Trivago.nl bijvoorbeeld hotels vergelijken van verschillende aanbieders zodat je altijd het voordeligst uit bent. Daarnaast worden pakketreizen soms veel duurder aangeboden dan dat je iets los van elkaar boekt. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat je dan zelf voor je transfer zal moeten zorgen. Je kan kijken wat de mogelijkheden zijn met het openbaar vervoer, maar op HolidayTaxis.nl kan je heel gemakkelijk zelf je transfer regelen voor een zeer redelijke prijs.

4. Reis per bus

Dit is natuurlijk niet de meest snelle of comfortabele manier van reizen, maar het is wel ideaal voor een budgetreis. Zo heb je voor €35,- al een retourtje Parijs. Ik heb zelf een aantal keer met de FlixBus gereisd naar onder andere, Antwerpen, Brussel en Parijs. Dit beviel mij prima. Zelf vind ik het bij wat langere afstanden prettig om ’s avonds laat te vertrekken. Ik kan zelf best makkelijk slapen in de bus dus dan is het heerlijk om je ogen dicht te doen en wakker te worden op je eindbestemming. De bus maakt meestal geen tussenstops, alleen de haltes die vooraf zijn aangegeven om mensen af te zetten en op te halen, maar don’t worry. In de bus is een toilet aanwezig. De bussen zitten wel vaak vol maar als je het prettig vind kan je tegen een toeslag je eigen stoel reserveren. Dit is vooral handig als je met ze tweeën reist. Het is natuurlijk niet heel gezellig als je allebei aan de andere kant van de bus zit.

5. Boek tijdens de ticketsales

Tegenwoordig heeft bijna iedere luchtvaartmaatschappij ticketsales waarbij enkele vliegtickets voor heel weinig geld verkocht worden. Zo heeft KLM de werelddeal weken. Dit is vooral gericht op de verre bestemmingen. Transavia heeft vaak vanaf begin januari ticketsale. Hierbij worden enkele vluchten al vanaf €19,- verkocht. Geen geld dus! Je moet wel mazzel hebben dat dit precies in een periode valt dat je kan en zorgen dat je er op tijd bij bent. De tickets gaan namelijk razend snel. De tickets van €19,- zullen voornamelijk met vertrek op een doordeweekse dag zijn, maar ook in de weekenden is het een stuk voordeliger tijdens de sale. Houd dit dus goed in de gaten en wie weet scoor jij een wel heel voordelige vakantie!

Beeld: Unplash

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *