In februari heb ik de prachtige stad Praag bezocht. Praag staat vooral bekend om de mooie architectuur en goedkoop eten en drinken. Er is natuurlijk enorm veel te zien en te doen in Praag, maar in één dag kom je al een heel eind!

Praag in 1 dag


hostel Praag

Tijdens de Transavia ticketsale heb ik voor €38,- een retourtje gekocht. Aangezien overnachten hier ook niks kost was ik voor €50,- klaar. Ik vloog op maandagavond heen en ben direct naar mijn hostel gegaan. Als je nog op zoek bent naar een leuk hostel kan ik Dream Hostel Prague je zeer aanraden. Toen ik er kwam waren ze net een paar dagen open dus er moesten nog wat kleine dingetjes gebeuren maar het verblijf was super. Het hostel is prachtig ingericht en ligt op nog geen 100 meter van de grote winkelstraat en op loopafstand van het oude centrum. Toen ik boekte kon je alleen nog maar met credit card online boeken, maar als je een mailtje stuurt kunnen zij de reservering voor je maken en kan je gewoon bij aankomst betalen. 

Bezienswaardigheden

Het dansende huis

Dancing house Dinsdag ben ik direct vroeg uit de veren gegaan. Bij bakkerij Paul kan je heerlijk ontbijten voor een paar euro. Deze vind je overal in de stad en ook om de hoek van Dream Hostel Prague. Vervolgens heb ik de tram gepakt naar Het Dansende Huis. Dit is een kantoorgebouw in Praag met een wel heel bijzondere architectuur. Zeker de moeite waard om even te bezoeken. Hierna ben ik richting de beroemde Karelsbrug gelopen. Ook vind je hier het oude centrum van Praag. Het zit hier vol met gezellige restaurantjes en kroegjes. Ik kwam uit bij het oude Stadsplein met de prachtige Astronomische klok. Het was tijd om te lunchen dus dit kwam goed uit want op het oude stadsplein zijn verschillende restaurantjes te vinden.

John Lennon Wall

Na de lunch ben ik met de tram naar de andere kant van de rivier gegaan. Hier is de beroemde John Lennon Wall te vinden, vlakbij de Karelsbrug. John Lennon WallDeze muur staat vol met teksten die staan voor liefde, vrijheid en vrede, geïnspireerd door John Lennon van The Beatles. Het leuke eraan is dat er nog steeds op geschreven wordt. Als je het nu bezoekt en over een jaar weer terugkomt heb je een grote kans dat de muur er heel anders uitziet.

Petrìn-uitkijktoren

Na dit bezoek ben ik een stukje verder gelopen richting het zuiden. Hier ligt een prachtig park op een heuvel.  Bovenaan de heuvel is de Petrìn-uitkijktoren te vinden. Deze toren is geïnspireerd door de Eiffeltoren en kun je met meer dan 300 treden beklimmen. Vanaf boven heb je dan een prachtig uitzicht over de gehele stad. Na mijn bezoek heb ik de tram naar beneden gepakt. Deze rijdt iedere paar minuten naar boven en naar beneden. Ik zelf was lopend de heuvel op gegaan. Met af en toe even een pauze in het gras met het prachtige uitzicht op de stad was dit prima te doen.

De gratis citytour

Eenmaal beneden heb ik de tram gepakt naar de halte Nádroní Třída. Vanaf hier gaat tram 22. Deze tram rijdt de mooiste route door Praag. Zo heb je een soort citytour voor niks! De tram rijdt naar de andere kant van de heuvel. Hier kun je het klooster bezoeken bovenaan de berg of rondstruinen door de nieuwe wijk van Praag.

Na al deze bezienswaardigheden bezocht te hebben was er zelfs nog tijd over om te shoppen! In winkelcentrum Palladium vind je honderden winkels en restaurants, maar ook in de grote straten rondom metrohalte Mustek zijn genoeg winkels te vinden. Laat dit nou ook nog eens om de hoek zijn van mijn hostel.

Eten en drinken

Over het algemeen is eten en drinken in Praag heel goedkoop. Vooral als het om bier gaat betaal je bijna niks. Vaak was dit zelfs goedkoper als een glas water. Toch kan het lastig zijn om in zo’n toeristisch gebied een restaurant te vinden dat ook echt goed is. Als je van Italiaans eten houdt kan ik je restaurant Taverna Toscana ten zeerste aanraden. Het restaurant ligt schuin tegenover het Hard Rock Café en nog net niet op het oude stadsplein. Voor een schappelijke prijs kun je hier heerlijk eten en ze hebben enorm veel keus! Beneden hebben ze een kelder waar je heel gezellig kunt zitten.
Verder is het natuurlijk een must om de lokale lekkernij te proberen: De Trdelnik. Je kan er ook niet omheen want in iedere straat zijn er wel een paar winkels die het verkopen. Deze bom calorieën is omwikkeld met suiker en je kan er nog een eigen smaak aan geven door er ijs of chocola aan toe te voegen. Toch maar lopend de heuvel op na deze snack?

Praag

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Praag is zeer goed geregeld. Vanaf de luchthaven ben je met bus 119 en metro A zo in het centrum van Praag. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Door de hele stad rijden metro’s en trams. Ik raad je aan om met de tram te gaan binnen het centrum. Hiermee kan je overal komen en deze rijden vaak om de 5 minuten. Daarnaast vond ik de tram zelf ook leuker omdat je dan nog wat van de stad ziet onderweg. 
Kaartjes voor het openbaar vervoer kosten bijna niks. Op ieder metrostation staat wel een paal waar je met cash of pin een kaartje kan aanschaffen, maar ook bij tabakswinkeltjes kan je hiervoor terecht. Met een kaartje kan je voor een bepaalde tijd onbeperkt gebruik maken van de tram, de bus en de metro. Kaartjes zijn er in verschillende varianten:

  • 30 minuten  €0,94  (24 CZK)
  • 90 minuten  €1,25  (32 CZK)
  • 24 uur          €4,29   (110 CZK)
  • 72 uur.         €12,08 (310 CZK)

Praag, Tsjechië

Lees ook: Over The Edge bij ADAM Lookout: de hoogste schommel van Europa

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *