Ga jij binnenkort op reis en hou je van een spelletje? Neem dan een leuk reisspel mee. Zo hoef je niet te sjouwen met grote bordspellen en kan je het ook makkelijk kwijt in je handbagage. Ideaal voor in het vliegtuig, onderweg of voor op je bestemming. Dit zijn de leukste reisspellen voor onderweg.

reisspellen
Unsplash

Monopoly

Ja, wie kent dit spel niet. Vooral als je een wat langere vlucht hebt is dit spel perfect om de tijd te doden. En nee, je hoeft niet met dat hele bord te slepen. Er bestaat namelijk een Monopoly reiseditie! Het perfecte reisspel voor onderweg.

Rummikub

Ook dit populaire spel heeft een speciale editie voor mensen onderweg ontwikkeld. Dit heerlijke familiespel kan je blijven doen zonder dat het ooit gaat vervelen. Ideaal om mee te nemen dus.

Mens Erger Je Niet

Dit eeuwenoude spel blijft leuk. De magnetische speelstukken zorgen ervoor dat je pionnen niet van het bord vallen (tenzij je tegenspeler je eraf gooit natuurlijk). Dit is vooral handig als je onderweg bent. Je wilt natuurlijk niet dat al je pionnen door het vliegtuig rollen bij het kleinste beetje turbulentie.

Stratego

Dit strategische spel draait maar om één ding: de vlag veroveren van je tegenstander. En ook bij dit spel zit er een magneet in het bord en je pionnen. Ook zit het in een handig koffertje zodat je het gemakkelijk mee kan nemen.

Uno

Dit familiespel is met maar liefst 7 spelers te spelen. Het doel is om een eerder gespeelde kaart te troeven met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Dit spel is al klein van zichzelf wat het ideaal maakt om mee op reis te nemen.

Skip-Bo

Ook dit kaartspel is makkelijk mee te nemen. Speel zo snel mogelijk je stapel weg door ze in volgorde van 1 tot 12 af te spelen. Een makkelijk te begrijpen maar toch strategisch kaartspel.

Zeeslag

Dit oldschool spel is super leuk om te spelen op reis. Vernietig jij als eerste alle boten van de tegenstander? Dan ben je de winnaar!

Welke van deze reisspellen is jouw favoriet?

Lees ook: Zo maak je binnen 1 minuut zelf een mondkapje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *