Wijn: we all love it. Een witte wijn, rode wijn, rosé of een bubbeltje. Iedereen heeft zo een favoriet. En ben jij een echte wijnliefhebber? Bezoek dan eens een wijnbar in Amsterdam! Er zijn er genoeg te vinden waar je heerlijk een paar uurtjes kan genieten van de lekkerste wijnen.

wijnbarretjes
Unsplash

Rayleigh en Ramsy

Drink jij je wijn ook zo snel dat de bediening je soms niet bij kan houden? Dan is Rayleigh en Ramsy dé wijnbar voor jou. Hier kan je namelijk een wijnpas aanschaffen en zo je eigen wijntjes tappen uit de muur. Met meer dan 100 wijnen om uit te kiezen en een lekkere rock ’n roll uitstraling is dit een must visit in Amsterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rayleigh & Ramsay (@rayleighandramsay) op

Adres: Van Woustraat 97 & Zocherstraat 2, Amsterdam

Wijnbar Shiraz

Dit is niet alleen een wijnbar, maar ook een boutique. Vind jij je wijntje zo lekker dat je er thuis ook wel van wilt genieten? Dan kan je deze dus gewoon mee naar huis nemen! Met een enorm assortiment aan wijn en heel wat gezelligheid ben je hier aan het juiste adres.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shiraz Amsterdam (@shirazamsterdam) op

Adres: Lijnbaansgracht 267, Amsterdam

Xampanyeria Centra

In dit Spaanse restaurant kan je genieten van heerlijke mousserende wijnen. Met negen cava’s uit Spanje en hun eigen cava is er voor ieder wat wils. Een paar lekkere Spaanse hapjes erbij en het is hier genieten geblazen. En wil je toch geen afscheid nemen van de doodgewone bitterbal? De Paella bitterballen geven je je bezoekje toch nog een Spaanse touch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Xampanyeria Centra (@xampanyeriacentra) op

Adres: Lange Niezel 29, Amsterdam

Bar Cocovin

Op de één of andere manier verandert ieder tentje op het Westergasterrein in goud. Zo ook Bar Cocovin. Dit is niet alleen een wijnbar, maar ook een wijnfabriek, wijnshop, wijnlab en wijnproeverij. En dat allemaal in één. Nou, meer reden om dit tentje te bezoeken heb je niet nodig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bar CocoVin (@bar_cocovin) op

Adres: Pazzanistraat 10, Amsterdam 

Winehouse SOMM

Bij deze gezellige wijnbar in de Baarsjes hangt een heerlijke huiskamersfeer. En best of all: alle wijnen zijn hier per glas te bestellen. Zo kan je dus iedere wijn proeven, zonder dat je een hele fles op tafel krijgt. Heerlijk genieten van een paar wijntjes op het terras doe je hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Winehouse SOMM (@winehousesomm) op

Adres: Baffinstraat 1, Amsterdam

Lees ook: De Biertuin Prinsengracht: dé plek voor bierliefhebbers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *