Veel van ons kiezen dit jaar toch voor een vakantie in eigen land. Zo ben je er toch nog even uit. En wie zegt dat ons kikkerlandje niet veel te bieden heeft, nou die zit er goed naast. Er is namelijk genoeg leuks te doen in Nederland. Met deze tips verveel jij je geen moment tijdens je staycation.

staycation


1. Huur een sup

Suppen kan echt niet alleen in het buitenland. Ook in Nederland is deze watersport inmiddels razendpopulair. En wist je dat je in sommige steden als Groningen en Amsterdam zelfs door de grachten kan suppen? Het is dan misschien geen natuurpark, maar bijzonder is het zeker wel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Orla Chennaoui (@sportsorla) op

2. Duiken

Altijd al je duikbrevet willen halen? Dan is deze zomer je kans. Je verwacht het niet, maar op verschillende plekken in Nederland is nog genoeg te zien onder water. En als je eenmaal je brevet hebt en bent uitgeoefend kan je er je volgende vakantie in het buitenland mooi gebruik van maken.

3. Zoek de rust op

Woon je in een grote stad? Bezoek dan eens de andere kant van Nederland. Ga bijvoorbeeld een paar dagen naar Drenthe of Limburg en ontsnap van alle hectiek. Een rustgevende maar mooie staycation.

4. Touren in een oude eend

Wie wordt nou niet spontaan verliefd bij het kijken naar een oude Citroën 2CV? Huur daarom zo’n leuke oldtimer en ga een dagje op pad. Door heel Nederland zijn er verschillende bedrijven die deze tochten organiseren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HuureenEend.nl (@huureeneend) op

5. Bijzonder overnachten

Wist je dat Nederland barst van de bijzondere overnachtingen? Zo kan je bijvoorbeeld slapen in een wijnvat, kasteel of een hijskraan. Niets is te gek en een onvergetelijke nacht is gegarandeerd.

6. Klimmen op een klimmuur

Wordt het nou eens tijd dat jij je hoogtevrees overwint of ben jij al een echte dare devil? Bezoek dan een klimmuur. Lekker een dagje actief bezig zijn en wie weet overwin je ook nog eens je angst.

7. Bezoek een openlucht bioscoop

Vanwege de coronacrisis zijn er in Nederland verschillende openlucht bioscopen opgezet. Hoe lekker is het om in de buitenlucht een film te kijken. Kies bijvoorbeeld voor een film aan het strand met een prachtige zonsondergang en je voetjes in het zand, of ga voor een drive-in bioscoop. En mocht je een beetje een grote tuin hebben kan je natuurlijk ook je eigen openlucht bioscoop creëren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIRSTY (@squid_and_goose) op

8. Kanoën

Ga een dagje het water op en stap in een kano. Niets is zo verkoelend dan een dagje varen. Nou moet je zonder motortje natuurlijk wel een beetje zweten om vooruit te komen, maar als het je te warm wordt kan je je altijd nog laten vallen.

9. Railfietsen

Oké, hier heb je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord. Railfietsen is een fiets op een soort treinrails. Deze gaat door prachtige natuur en je kan er soms wel met een heel gezin op. Picknickmandje mee en je hebt de tijd van je leven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Geocaching Vlogger (@geocachingvlogger) op

10. Dagje wadden

Wil je toch een beetje een eilandgevoel tijdens je staycation? Bezoek dan één van onze eigen prachtige eilanden. Even over met de boot en je hebt direct dat ultieme vakantiegevoel.

11. Een bootje huren

Zin in een dagje genieten van het water? Huur dan een bootje. Als je ook nog een beetje wil genieten van een nieuwe en mooie omgeving dan is Giethoorn the place to be. Als we dit jaar niet naar Venetië kunnen dan zoeken we het wel op in eigen land.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bugged Brain (@bugged_brain) op

12. Fietsvakantie

Een fietsvakantie is echt niet alleen voor oudjes. Het is juist hartstikke sportief en leuk. Zo zie je delen van Nederland waar je anders nooit zou komen. En aangezien je lekker in beweging bent, kan je tijdens de vakantie dus wel extra veel eten zonder je er al te schuldig over te voelen na de zomer.

13. Waterfietsen

Niet alleen suppen kan in de grachten, maar ook waterfietsen in een optie. Zo zie je een grote stad als Amsterdam eens van een heel ander perspectief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The ED Amsterdam (@theedamsterdam) op

14. Citytrip

Nou zit Barcelona of Milaan er misschien even niet in dit jaar, maar ook in Nederland zijn er genoeg leuke steden. Bezoek een stad waar je nog nooit geweest bent en ontdek het als een echte toerist.

15. Werk je bucketlist af

Je hebt vast een lijstje met leuke plekken of restaurants waar je nog heen wil. Je loopt er langs en zegt: ‘Hé wat leuk! Hier wil ik een keer heen.’ Puntje bij paaltje is het twee jaar later en ben je er nog steeds nooit geweest. Dan is dit het perfecte moment om al deze plekken eens te bezoeken en te kijken of het het wachten waard was.

Zo, als je met deze tips geen geslaagde staycation meer hebt dan weten wij het ook niet meer.

Lees ook: De leukste tiny houses voor een staycation

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *