Delft is een ontzettend gezellige stad. Het centrum is altijd bruisend en zit vol met leuke hotspots. Maar ja, waar moet je dan zijn voor een avondje heerlijk eten? Geen zorgen, want ik heb de leukste restaurants van Delft al op een rij gezet voor je.

Leukste restaurants van Delft

Delft is een prachtig historische stad. Het centrum is niet alleen door Delftenaren geliefd, maar trekt jaarlijks ook miljoenen toeristen en dagjesmensen. Daarnaast is het ook een echte studentenstad waardoor er aan horeca dus geen gebrek is. Het barst er van de leuke cafés en gezellige restaurants. Waar je dan moet zijn? Dat vertel ik je hier.

Bistro de Boterburg

Ben je op zoek naar typisch Frans eten? Dan zit je bij Bistro de Boterburg helemaal goed. Hier serveren ze namelijk typisch Franse gerechten zoals escargots, bouillabaisse of aan plankje met Franse kazen. Door het interieur is het echt alsof je je even in Frankrijk waant en ook op het terras is het heerlijk vertoeven. Omdat de bistro net in een zijstraatje zit en het terras zich in een inham begeeft zit je hier heerlijk rustig en merk je niets van de drukte van het centrum van Delft.

Adres: Boterburg 15, Delft
Klik hier voor het menu!

Loetje

Voor een heerlijke biefstuk ga je natuurlijk naar Loetje. Nou hoef je hiervoor niet persé naar Delft, maar toch is deze vestiging echt wel een bezoekje waard. Het restaurant heeft namelijk de deuren geopend in het voormalig wapenarsenaal. Enkele jaren terug was het nog een legermuseum, maar inmiddels is het omgetoverd tot een prachtig restaurant.

Adres: Korte Geer 1A, Delft
Klik hier voor het menu!

LEEF Tapas

Voor de lekkerste tapas van Delft moet je bij LEEF zijn. Hier kom je namelijk echt voor kwaliteit. Vis, vlees of vegetarisch en warm of koude gerechten: hier hebben ze genoeg te kiezen. Het leuke is dat je de gerechtjes hier ook kan delen waardoor je nog meer van de kaart kan proeven.

Adres: Markt 3, Delft
Klik hier voor het menu!

Bij Harry

Ben je op zoek naar lekker eten voor een zacht prijsje? Dan zit je Bij Harry helemaal goed. Harry zelf maakt hier namelijk de meest heerlijke gerechten. Ze werken hier met een drie-gangenkeuzemenu. Normaal gesproken ben ik hier niet zo’n fan van, maar Bij Harry wel. Er is namelijk ontzettend veel keus en het is ook nog eens heel erg lekker. Als je hier heen wilt raad ik je wel aan om vooraf te reserveren, want ze zitten vaak helemaal vol.

Adres: Oude Delf 111, Delft
Klik hier voor het menu!

Pavarotti Delft

Voor lekkere pizza moet je bij Pavarotti zijn. Dit restaurant ligt naar het huidige station en ín het oude station van Delft. Het oude stationsgebouw is volledig omgebouwd tot restaurant en zomers kan je ook heerlijk op het grote terras zitten. Naast pizza, hebben ze natuurlijk ook nog andere gerechten om uit te kiezen zoals verschillende soorten pasta.

Adres: Stationsplein 14, Delft
Klik hier voor het menu!

Moeke Delft

Bij Moeke zit je altijd goed. Ze hebben een uitgebreide menukaart met ook genoeg vegetarische opties. Binnen hebben ze een grote ruimte met onder andere een heel gezellige serre. Ook hebben ze een uitgebreid assortiment van drankjes. Je vindt dit restaurant op de altijd bruisende Beestenmarkt. Hier zit het ook buiten altijd goed vol, dus ook op terras is het hartstikke gezellig. Niet zo gek dus dat Moeke één van de leukste restaurants van Delft is.

Adres: Beestenmarkt 16, Delft
Klik hier voor het menu!

Restaurant Rossio

Dit restaurant is niet alleen een plaatje om te zien, ze serveren ook nog eens heerlijke gerechten. De kaart is volledig geïnspireerd op de Spaanse en Portugese keuken. Een feestje voor je smaakpapillen dus! Het restaurant is heel knus en heeft zowel een beneden- als een bovenverdieping. Het eten is hier echt verrukkelijk. Zeker een bezoekje waard dus!

Adres: Oude Delft 78, Delft
Klik hier voor het menu!

Lees ook: Dit zijn de leukste strandtenten van Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *