Corfu staat bekend als één van de groenste eilanden van Griekenland. Met bijzondere landschappen en prachtige natuur is het eiland perfect voor natuurliefhebbers. Maar ook de stranden op Corfu zijn fantastisch. Van uitgerekte zandstranden tot verborgen kiezelstranden: dit zijn de mooiste stranden van Corfu.

Mooiste stranden van Corfu - WANDERBLOG


1. Paleokastritsa Beach

Dit is waarschijnlijk het bekendste strand van Corfu. Het dorpje Paleokastritsa zit vol met dromerige plekjes en stranden met helderblauw water. Blauwer dan dit zal je het niet snel vinden op Corfu. Het strand is op verschillende manieren te bereiken. Zo gaan er dagelijks bussen van over het hele eiland naar deze populaire locatie, maar ook met de auto is het goed te doen. Let wel even op, want ondanks dat het vol staat met geparkeerde auto’s langs de weg, mag dit op veel plekken niet. Als je helemaal doorrijdt naar het einde vind je vanzelf een grote parkeerplaats waar altijd wel plek is en je de hele dag voor €4,- kan staan. Zo voorkom je niet alleen een boete, maar sta je ook nog eens pal naast het zandstrand geparkeerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Krzysztof Zalewski (@kristodreamer)

2. La Grotta

Als je toch in de buurt bent, dan moet je ook zeker even een stop maken bij La Grotta. Dit ligt ook in het dorpje Paleokastritsa, alleen moet je iets verder de berg op om dit te bereiken. Vervolgens neem je een steile trap naar beneden en zo kom je uit bij dit verborgen strand. Eigenlijk is het meer een soort bar gebouwd tegen de klif aan, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Een echt strand vind je hier dus niet. Je kan zitten op de rotsen, maar als je echt comfortabel wilt liggen of zitten dan kan je plaats nemen bij de beach bar. Met heerlijke drankjes, een duikplank en genoeg snorkel mogelijkheden vermaak je je hier prima.

3. Paradise Beach

Dit is een strand dat zijn naam eer aan doet. Als je hier bent dan voelt het als een waar paradijs. Het water is kristalblauw, het strand stralend wit en het uitzicht fenomenaal. Eén nadeel: je kan dit strand alleen per boot bereiken. Je vindt dit strand vlakbij Paleokastritsa en vanaf hier gaan dan ook de hele dag door boten naar dit prachtige strand. Als je de kans krijgt moet je dit strand zeker een keer gezien hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CorfuAPP (@corfuapp)

4. Porto Timoni Beach

Als je de foto’s ziet en iemand zou vertellen dat dit in Thailand ligt dan zou je het ook geloven. Dit prachtige strand is erg smal en wordt aan beide kanten begrensd door de zee. Daarom staat dit strand ook wel bekend als ‘Twin Beach’. Je moet er wel wat voor over hebben om dit strand te zien. Het is namelijk een behoorlijke klim vanaf het dorpje bovenaan de berg, maar dat levert dan ook een spectaculair uitzicht op. Zie jij de klim niet helemaal zitten? Dan kan je ook met de boot het strand bereiken vanaf Agios Georgios of er voor kiezen naar beneden te lopen en vanaf het strand terug te gaan met de boot.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chloe 📷 (@chloe.yst)

5. Canal D’amour

Dit is misschien wel het meest bijzondere strand van het eiland. Canal D’amour, oftewel het kanaal van de liefde, vind je in het noorden van Corfu in het dorpje Sidari. Hier is een soort kanaal ontstaan door de rotsvorming. Het water is hier dan ook niet helderblauw, maar troebel en turquoise. Vanaf het strand kan je zo door een smalle grot naar de andere inham zwemmen. De naam heeft dit strand natuurlijk niet zomaar gekregen. Als we de verhalen moeten geloven dan zal je als je er als stel doorheen zwemt voor altijd bij elkaar blijven. Ook zijn er mensen die zeggen dat als je er doorheen zwemt terwijl het in de schaduw ligt je voor altijd gelukkig zal zijn in de liefde. En ben je single en zwem je door het kanaal? Dan zal je de liefde van je leven snel ontmoeten. Of het waar is daar kom je vanzelf achter, maar hoe dan ook, dit strand is zeker een bezoekje waard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Corfu 🇬🇷 (@visitcorfu_gr)

6. Barbati Beach

Barbati Beach staat ook wel bekend als ‘De Groene Parel’. Dat komt vooral omdat het strand omgeven wordt door een prachtig groen landschap. Het is een kiezelstrand dus het water is hier kraakhelder. Je vindt dit strand aan de westkust van het eiland en er is genoeg te beleven. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende watersporten doen zodat je je niet hoeft te vervelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CL.O.U (@cl.o.u)

7. Sunset Beach

De naam zegt hier eigenlijk al genoeg. Hier kan je genieten van een prachtige zonsondergang. Vanaf hier zie je de zon zo de zee inzakken en dat geeft een spectaculair uitzicht. De kleuren die je te zien krijgt zijn adembenemend. Neem dus een lekker drankje mee en wat te eten and let te show begin.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *