Nu kerst steeds wat dichterbij komt en de temperaturen weer omlaag gaan hebben we er weer zin in: schaatsen. Zoek jij een plekje om te schaatsen in Amsterdam? Dan kan je ook dit jaar weer terecht op het Museumplein. Het is dan wel niet de grootste schaatsbaan van het land, maar eerlijk is eerlijk, leuk is deze zeker wel.

Schaatsen in Amsterdam


De leukste schaatsbaan van Amsterdam

Ieder jaar weer wordt het Museumplein door ICE* Amsterdam omgetoverd tot een winterparadijs. De iconische schaatsbaan met de brug in het midden is ook dit jaar weer onmisbaar in onze hoofdstad. Naast de gezellige schaatsbaan vind je ook een bistro. Hier verkopen ze warme dranken en lekkere hapjes. Een warme chocolademelk na een rondje op de baan mag natuurlijk niet ontbreken. Ook kan je bij de bistro terecht voor lunch en diner. Wil je je dag helemaal winters afsluiten? Dan kun je ook nog eens genieten van een heerlijke kaasfondue met uitzicht op de baan.

Schaatsen bij ICE* Amsterdam

Als je op het Museumplein wilt schaatsen, dan kan je ervoor kiezen om je eigen schaatsen mee te nemen. Nou heeft niet iedereen deze in de kast heeft liggen, dus huren bij de baan is ook mogelijk. Ze hebben schaatsen voor jong en oud dus iedereen kan er terecht. Ook zijn er kluisjes aanwezig zodat je je overige spullen tijdens het schaatsen veilig kan opbergen. Je wilt tenslotte niet op je dure iPhone vallen. De prijzen voor het schaatsen bij ICE* Amsterdam vind je hier:

  • Toegang tot schaatsbaan: €6,-
  • Huren van schaatsen (2 uur): €6,50
  • Kluisje: €2,-

Wanneer kan ik schaatsen op het Museumplein in Amsterdam?

De schaatsbaan is geopend van 13 november t/m 30 januari. Tot 4 december is de baan dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00. De openingstijden van de periode hierna zijn nog niet bekend. Je hebt in ieder geval dus nog genoeg tijd om een bezoek te doen aan deze mooie schaatsbaan.

Waar kan ik nog meer schaatsen in Amsterdam?

Natuurlijk is het Museumplein niet de enige plek waar je deze winter kan schaatsen in Amsterdam. Ook kan je terecht bij de bekende Jaap Eden baan. Dit is de grootste van Amsterdam dus als jij al wat gevorderder bent dan ben je hier misschien meer op je plek.

Lees ook: 6x warme drankjes to go in Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *