Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we volop aan het brainstormen zijn over waar we dit jaar heen gaan op vakantie. Met de vakantiebeurs achter ons is het tijd om de nieuwste reistrends van dit jaar eens onder de loep te nemen. Dus heb jij nog wat inspiratie nodig voor je volgende trip? Dit zijn de reistrends van 2020.

reistrends van 2020


Reistrends van 2020: surprise!

Een vakantie boeken, maar geen idee hebben waar de reis naartoe gaat? Dat wordt steeds populairder in ons kikkerlandje. Het is zelfs zo populair dat er zelfs een reisorganisatie voor bestaat: SRPRS ME. Het enige wat je te weten krijgt is hoe het weer is en vanaf welk vliegveld vertrekt. Pas als je op het vliegveld bent krijg je te weten op welke vlucht je moet stappen en dus wat jouw vakantiebestemming wordt. Hoe spannend is dat?

Reistrends van 2020: bucketlist afwerken

Aangezien we ons steeds bewuster worden van hoe kostbaar het leven is, is het tijd om onze bucketlist eens af te gaan werken. Deze is ten slotte zo lang, dat we nu toch echt eens moeten beginnen als we echt alles willen zien. Vooral natuurspektakels staan dit jaar hoog in het vaandel.

Reistrends van 2020: the second city

Nee, dit betekent niet dat we Valencia en Barcelona in één vakantie gaan combineren. Deze trend houdt in dat we juist de hoofdstad lekker laten en kiezen voor een tweede of derde stad van het land. De grote steden raken vol met toeristen en we zijn het zat. Deze second city’s zijn een stuk rustiger zodat je alle tijd hebt om de stad de verkennen. Nog een voordeel: je portemonnee wordt er ook gelukkiger van.

Reistrends van 2020: buiten het seizoen 

Nog een voordelige vakantie trend: buiten het seizoen reizen. Dit is niet alleen goedkoper, maar populaire bestemmingen zijn in het hoogseizoen bijna niet meer leuk te noemen. De ladingen met toeristen overspoelen toeristische trekpleisters. Erg jammer, want het is natuurlijk niet voor niets dat er zoveel mensen op af komen. Gelukkig is het buiten de vakanties om een stuk rustiger en kan je wel écht genieten van de bezienswaardigheden.

Reistrends van 2020: de minivakantie

Voorheen gingen we één keer per jaar op vakantie voor een langere periode, maar tegenwoordig is het steeds populairder om te kiezen voor meerdere korte vakanties. Een rustvakantie wordt het echter niet, want in deze drie- of vierdaagse vakantie stoppen we net zo veel activiteiten als in een langere vakantie. Het voordeel is in ieder geval wel dat je op deze manier zo veel mogelijk van je bucketlist kan afstrepen.

Beeld: Unsplash

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *