Wanneer je op Curaçao bent is er één ding die je zeker niet mag overslaan: Playa Grandi. Dit is namelijk de perfecte plek om schildpadden te zien op het eiland. Je kan er prachtig snorkelen en zwemmen. Je hoeft niet eens onder water te kijken, want met een beetje mazzel komen de schildpadden aan het wateroppervlak. Schildpadden spotten op Curaçao doe je hier.

Playa Grandi


Playa Grandi

Dit strand vind je op het westpunt van Curaçao en is veruit de beste plek om schildpadden te spotten op Curaçao. Vanaf Willemstad is dit ongeveer een uurtje rijden. Bij aankomst op de parkeerplaats zie je nog niets, maar zodra je de trap afloopt zie je met een beetje mazzel al de eerste schilpaddenhoofdjes boven het water uitsteken. Het strand zelf is niet heel bijzonder. Er liggen veel stenen dus er is niet heel veel ruimte om lekker languit te liggen.

Schildpadden spotten op Curaçao

In het midden van een strand ligt een stijger. Hier zijn dan ook de meeste schildpadden te vinden. Lokale vissers gooien namelijk de vis die zij niet gebruiken vanaf de stijger terug de zee in. En laat dat nou precies zijn wat de schildpadden lekker vinden. Om de schildpadden te zien hoef je dus niet ver de zee in te gaan. Ze zwemmen namelijk heel dichtbij de kust.

Zwemmen met schildpadden

De schildpadden zijn niet schuw en kunnen dus behoorlijk dichtbij komen. Ondanks dat is het verstandig om toch een beetje afstand te houden. Daarbij moet je ze absoluut niet aanraken. Je kan dus best dichtbij komen, maar hou een passende afstand. Daarbij is het belangrijk om niet boven de schildpadden te gaan zwemmen. Schildpadden komen namelijk omhoog om adem te halen, en dat maak je zo onmogelijk voor ze. Ga dus respectvol met de dieren om wanneer je dit strand bezoekt.

Als je schildpadden wilt spotten dan heb je hier veruit de grootste kans om ze te zien. Dit strand mag je dus zeker niet overslaan tijdens je vakantie op Curaçao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *