Als je de film Mama Mia! hebt gezien dan is één ding je zeker niet ontgaan: de prachtige natuur, het kristalheldere water en de schattige huisjes. En gelukkig is er bij het maken van de film geen sprake geweest van een mega grote set om een heel eiland in kwijt te kunnen. Nee, de plekken die je in de film hebt gezien bestaan echt en hier kan je ze vinden.

Mama Mia
Unsplash

Skopelos

Je herinnert je vast wel de trouwlocatie van Sophie: een pittoresk kerkje bovenop een rots. Een romantischere trouwlocatie dan dit kan ik me even niet voorstellen (even niet denkend aan dat stuk wat je omhoog moet lopen). Mocht je hier ooit willen trouwen dan kan dat! Deze schattige plek is namelijk te vinden op het eiland Skopelos en de plek wordt nu zelfs de Mama Mia cliff genoemd. Ook vind je op dit eiland de mooie witgekalkte huisjes die je in de film terugziet. En dit is niet het enige eiland die als set dient voor de film.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ksenija Miteva (@ksenijamiteva) op

Skiathos

Ook op het eiland Skiathos is een groot deel van de film opgenomen. Zo werden hier alle scènes in de haven opgenomen. Ook vind je op dit eiland de parelwitte stranden waar iedereen bij wegdroomde tijdens de film. Dit eiland is met haar schattige dorpjes de perfecte vakantiebestemming. Let’s go!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Discovering A Different World (@villagesworld) op

Damouchari, Pilion

De eerste in het lijstje wat geen eiland is. Wel ligt het in Griekenland, alleen dan aan het vaste land. In het dorpje Damouchari in Pilion vind je mooie natuur en de zandpaden waar Sophie met haar auto overheen scheurde. Ook de schattige taverna’s zijn in dit dorpje te vinden. Als je de foto’s ziet dan snap je wel waarom de makers van de film kozen voor dit dorpje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jumaru Aerial photos and video (@jumaruaerialvideo) op

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *