Waar denk je aan als ik zeg Curaçao? Juist, strand. Curaçao staat bekend om haar mooie stranden met kristalhelder water. Het eiland kent grote toeristische stranden, maar ook kleine stranden waar soms niemand te vinden is. De mooiste stranden van Curaçao vind je hier.

vrijgezellenbaai Curacao


Playa Porto Marie

Helemaal afreizen naar de Bahama’s is nergens voor nodig als je met varkens wil zwemmen. Dit kan namelijk ook gewoon op het prachtige Curaçao. Op Playa Porto Marie zijn namelijk twee varkentjes te vinden en deze hebben vorig jaar ook wat kleintjes op de wereld gebracht. En niet alleen de varkens maken dat dit één van de mooiste stranden van Curaçao is, maar ook de onderwaterwereld hier is prachtig. Ideaal dus voor de duik- snorkelliefhebbers.

 

Kokomo Beach

Dit is misschien wel het meest bekende strand van Curaçao. Iedereen kent het plaatje wel van de schommels in de helderblauwe zee, want Instawaardig is deze plek zeker. Op het strand vind je heerlijke ligbedjes waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht wat het zeker één van de mooiste stranden van Curaçao maakt. Ook vind je hier een gezellige strandtent waar je lekker kan lunchen of kan genieten van een lekkere cocktail.

Vrijgezellenbaai / Lover’s Beach

Dit strand is ideaal voor de avonturiers onder ons. Het is even zoeken, maar het uitzicht is fantastisch. Volg vanaf Willemstad de weg naar de Bullenbaai en rij voorbij Kokomo Beach. De weg zal op een gegeven moment in tweeën splitsen met in het midden een paar bomen. Aan het begin van deze splitsing zie je aan de rechterkant een smal weggetje met een slagboom. Rij deze helemaal uit tot je op een parkeerplaats uitkomt en volg de bordjes te voet. Om echt op het strand te komen moet je wel even klimmen. Ook is er niet echt ruimte om relaxt te gaan liggen met je badhanddoek, maar voor wie even weg wilt van de drukte of op zoek is naar quality time is hier op de perfecte plek.

Lovers Beach Curacao

Playa Grandi

Dit strand lijkt op het eerste gezicht niet heel bijzonder. Het water is niet zo blauw als op andere stranden, er is geen plek waar je echt lekker kan liggen en gezellige strandtentjes zijn hier ook niet te vinden. Toch is Playa Grandi een must see op je vakantie in Curaçao. Op dit strand vind je namelijk schildpadden en de kans dat je er één ziet is vooral rond het middaguur enorm groot. Vissers gooien hier namelijk hun ‘restjes’ het water in en dat vinden de schildpadden maar al te fijn. Dus wil jij een keer schildpadden spotten of zelfs met ze zwemmen? Dan mag je Playa Grandi zeker niet overslaan.

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *