Griekenland heeft enorm veel te bieden. Persoonlijk is Griekenland mijn favoriete vakantiebestemming. Het land heeft enorm veel eilanden en omdat ik er zo veel mogelijk wil zien, besloten mijn vriend en ik afgelopen zomer te gaan eilandhoppen in Griekenland. We zijn 3 weken weg geweest en hebben iedere week 1 eiland bezocht. En we hebben natuurlijk wel de mooiste uitgezocht.

eilandhoppen in Griekenland
Unsplash

Griekenland bestaat uit verschillende eilandgroepen. Wanneer je bij een reisorganisatie boekt kan je vaak maar uit één eilandengroep kiezen om te gaan eilandhoppen in Griekenland. Aangezien wij zelf wilden kiezen naar welke eilanden we gingen hebben we alles lost geboekt. We vlogen eerst naar Santorini, zijn vanaf daar met de boot naar Kreta gegaan en hebben vanaf hier weer het vliegtuig gepakt naar Rhodos. Het was even puzzelen, maar het was het meer dan waard!

Eilandhoppen in Griekenland: Santorini

Dit was absoluut één van de mooiste bestemmingen waar ik ooit ben geweest. De schattige huisjes en smalle straatjes hebben iets magisch. Verder staat Santorini erom bekend de mooiste zonsondergang van Europa te hebben. Hier hebben we dan ook iedere dag van genoten. De mooiste plek om de zonsondergang te bekijken is Oìa, maar dat kan vooral in het hoogseizoen erg druk zijn. Wij verbleven in Fira: de hoofdstad van het eiland. Hier is het een stuk rustiger en kan je zelfs zonder te reserveren tijdens het diner genieten van de geweldige zonsondergang. Tijdens ons verblijf hebben een quad gehuurd. Aangezien het eiland maar zo’n 20 kilometer lang is kan je zo gemakkelijk het hele eiland zien. Santorini heeft voor zo’n klein eiland namelijk enorm veel te bieden!

Pygros, Santorini
Pygros

Lees voor meer informatie over Santorini: Santorini de krater van een vulkaan

Eilandhoppen in Griekenland: Kreta

Kreta is een enorm groot eiland (Santorini past hier bijna 110 keer in) en heel veelzijdig. Van feesten in Cherso tot een sportieve hike van 16 kilometer: alles is hier te vinden. Aangezien wij er maar een week verbleven hebben we lang niet het hele eiland kunnen zien, maar wel heel veel. We verbleven in het schattige dorpje Koutouloufari, op loopafstand van Chersonissos. We hebben voor een aantal dagen een auto gehuurd om naar het westen van het eiland te reizen. Hier zijn de meeste mooie steden en stranden te vinden, en dat is een autorit van 5 uur dan ook wel waard. Ook de bekende Samariakloof vind je aan deze kant van het eiland. Dit is een smalste kloof ter wereld en is maar liefst 16 kilometer lang. Wij hebben er zonder enige wandelervaring zo’n 6 uur over gedaan om hem helemaal uit te lopen. Belangrijk is dat je op tijd bent: want als je de boot terug mist om 5 uur dan moet je wachten tot de volgende dag.

Balos Beach, Kreta
Balos Beach

Eilandhoppen in Griekenland: Rhodos

Dit was onze laatste bestemming. Rhodos heeft enorm veel culturele bezienswaardigheden. Het eiland is met de auto het beste te bereizen. Rhodos is niet heel groot dus alles is ongeveer binnen een uur te bereiken. Lindos is de mooiste stad op het eiland. De stad is lager gelegen dan de grond eromheen en heeft daarbij ook een prachtige baai waar je heerlijk kunt zwemmen en kunt genieten van een (of meer) cocktail. Er is een gezellige bar en er zijn luxe bedjes en zitzakken op het strand waar je voor een tientje de hele dag kunt relaxen.

Lindos Rhodos
Lindos

Wil je mijn hele reisverslag lezen van dag tot dag? Kijk dan hier:
https://www.polarsteps.com/ChloeSchlette/1065560-eilandhoppen-griekenland

Beeld: Unsplash

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *