Griekenland is de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantieland. En zo gek is dat niet, want met zo’n 6.000 eilanden is er genoeg te zien. Groot, klein, toeristisch en onontdekt: dit land heeft het allemaal. Heb jij last van keuzestress met zoveel eilanden? In dit lijstje heb ik de mooiste eilanden van Griekenland voor je verzameld.

mooiste eilanden van Griekenland


Mooiste eilanden van Griekenland

Veel eilanden zullen je wel bekend voorkomen: Kos, Corfu en natuurlijk Santorini. Maar dit land heeft nog zo veel meer prachtige eilanden om te ontdekken. Ook eilanden die nog niet zijn ontdekt door de toeristen hebben enorm veel te bieden. Dus hier zijn ze dan. Bekend en onbekend: de mooiste eilanden van Griekenland.

Milos

Milos is een klein eilandje dat behoort tot de Cycladen. De afgelopen jaren wordt het door steeds meer toeristen ontdekt, maar het is niets vergeleken met eilanden als Santorini of Kos. Dit komt mede omdat er geen internationale vluchten naar het eiland gaan en het dus alleen bereikbaar is per boot. Wat dit eiland zo bijzonder maakt is zijn vulkanische oorsprong. Dit zorgt voor een fantastisch landschap met hoge kalkstenen rotsen langs de kustlijn. Niet zo gek dus dat dit behoort tot één van de mooiste eilanden van Griekenland.

Kreta

Dit eiland is totaal het tegenovergestelde van Milos. Het is het grootste Griekse eiland en met meerdere internationale vliegvelden ook al helemaal ontdekt door het toerisme. In Nederland is vooral de badplaats Chersonissos populair onder jongeren om te feesten. Maar dit is lang niet het enige wat er te vinden is op dit eiland. Wanneer je richting het westen gaat vind je namelijk de meest prachtige stranden, natuurgebieden en andere bezienswaardigheden. Ook zijn er verschillende watervallen en kloven te bewandelen. Zo vind je hier ook de smalste kloof ter wereld, genaamd de Samariakloof. Hier kan je via een pad van zo’n 16 km doorheen hiken en geloof me, het is het helemaal waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe | Reisblog 🌍 (@wanderblog.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crete | Travel (@colours_of_crete)

Karpathos

Karpathos is zo’n eiland waar je komt als je op zoek bent naar rust. Het massatoerisme is hier nog ver vandaan waardoor er nog veel lokale tradities en gerechten op het eiland te vinden zijn. In het dorpje Olympos vind je zelfs nog locals in ouderwetse klederdracht. Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse vakantie is dit the place to be. Bezoek één van de pittoreske dorpjes of ga een dagje relaxen op het strand. Wil je toch nog wat avontuur? Ook dat kan op Karpathos. Je kan namelijk ook prachtige bergwandelingen maken hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karpathoslovers (@karpathoslovers)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Santorini

Dat Santorini ook valt onder de mooiste eilanden van Griekenland is natuurlijk geen verrassing. Jaarlijks trekken er miljoenen toeristen naar het eiland per vliegtuig, cruise of ferry. Dit is zo’n plek in Europa waar het massatoerisme de plek heeft overgenomen. Toch mag het eiland niet in dit lijstje ontbreken. De meeste toeristen trekken naar het plaatsje Oia, waar je de typisch witte huizen met blauwe daken vindt. Leuk om een dagje te bezoeken, maar verder prima om weg te blijven. Het eiland heeft namelijk nog veel meer mooie plaatsen. De hoofdstad Fira heeft bijvoorbeeld dezelfde Griekse charme en is al een stuk rustiger. Toch merk je ook hier dat het erg toeristisch is. Wil je wat meer rust? Bezoek dan de kustlijn van het eiland of de kleine dorpjes middenin het eiland. Ook kan je hier fantastische winetastings doen, hiken en culturele uitstapjes maken. Ondanks dat het eiland zo klein is, is er dus nog genoeg te beleven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe | Reisblog 🌍 (@wanderblog.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe | Reisblog 🌍 (@wanderblog.nl)

Corfu

Dit eiland vind je ten westen van het Griekse vaste land en is het meest noordelijke eiland van de Ionische zee. Dit eiland barst van de adembenemende stranden waarvan je soms niet eens kunt geloven dat dit in Europa is. Het bergachtige eiland is hartstikke groen wat het perfect maakt voor natuurliefhebbers. Je vind het pittoreske dorpjes, maar ook toeristische badplaatsen. Er is zo veel te zien dat je eigenlijk aan één vakantie niet genoeg hebt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe | Reisblog 🌍 (@wanderblog.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloe 📷 (@chloe.yst)

Lefkas

Het laatste eiland op de lijst van mooiste Griekse eilanden is Lefkas. Dit eiland staat ook wel bekend als watersport eiland. Surfen, snorkelen of op zoek naar dolfijnen: het kan allemaal. En als dat nog niet genoeg actie is voor één vakantie kan je ook nog fantastische hikes en fietstochten maken op dit eiland. Het landschap is enorm afwisselend. Je vind er veel bergen en bossen, maar ook prachtige kustlijnen met krijtwitte rotsen. Zeker een eiland voor op je bucketlist.

Lees ook: Dit zijn de mooiste stranden van Corfu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *