Als hondeneigenaar is het heerlijk om een duik in zee te nemen met je viervoeter. Er is alleen één probleem. Zodra de temperatuur goed genoeg is om naar het strand te gaan zijn honden op veel stranden niet meer toegestaan. Gelukkig zijn er nog genoeg hondenstranden in Nederland waar je wel terecht kan in de zomer.

hondenstranden in Nederland
Unsplash

Hondenstrand Bloemendaal

Op dit strand mogen honden het hele jaar door loslopen. Je vindt dit strand bij de strandopgang bij Parnassia (rechts) en het gedeelte loopt helemaal door het aan het naaktstrand. Aan de linkerkant van de strandopgang zijn honden alleen welkom tussen 15 september en 15 mei. Zodra het badseizoen begint kan je hier dus niet meer terecht met je viervoeter.

Hondenstrand Noordwijk

Op 2,5 kilometer van het centrum van Noordwijk vind je het hondenstrand. Hier zijn onze trouwe vrienden het hele jaar welkom om te rennen, spelen en zwemmen. Dit strand is zo op honden ingericht dat je er zelfs een hondenbar vindt. En nee, hier vind je geen cocktails, maar wel heel veel leuk speelgoed. Tennisballen, frisbees en knuffels: alles waar je je hond gelukkig mee maakt.

Kijkduin, Den Haag

Het losloopgebied van Kijkduin loopt vanaf strandslag 2 tot aan Monster. Voor het overige gebied geldt dat honden ook los mogen lopen in het badseizoen tussen 21.00 en 07.00 uur. Een late avondwandeling of vroege ochtendworkout kan dus wel.

Scheveningen-Noord

Scheveningen is met de opvallende pier het bekendste strand van Nederland. Helaas mogen in dit gebied geen honden loslopen tijdens het badseizoen, maar op het Noordelijke gedeelte mag dit wel. Dit gebied wordt ook wel het Noorderstrand of ’t Puntje genoemd. Vanaf het einde van parkeerterrein Zwarte Pad tot aan de grens van gemeente Wassenaar mogen honden hier het hele jaar lekker loslopen. En ook de strandtenten zijn erg diervriendelijk. Zo vind je bij bijna iedere strandtent wel een waterbak voor de honden.

Ook in de zomer zijn er dus genoeg hondenstranden waar je met je viervoeter naartoe kan. Wat is jouw favoriete hondenstrand?

Lees ook: De meest bijzondere overnachtingen in Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *