Veel vakanties zijn vanwege de coronacrisis in het water gevallen. We kiezen dan ook massaal voor een vakantie in eigen land. En hoewel we hier niet tussen de apen kunnen slapen of wakker kunnen worden naast een helderblauwe oceaan, heeft ook Nederland genoeg speciale accommodaties. De meest bijzondere overnachtingen in Nederland vind je hier.

bijzondere overnachtingen


Bijzonder overnachten in een Vuurtoren

Vuurtorens vind je langs de gehele kust van Nederland, maar de vuurtoren van Harlingen is wel heel bijzonder. Deze wordt namelijk niet meer gebruikt als lichtpunt voor schepen, maar als overnachtings locatie. De vuurtoren is volledig omgetoverd tot ‘hotelkamer’ en is van alle gemakken voorzien. Zo vind je via de wenteltrap je weg naar de eerste verdieping. Hier vind je de badkamer. Nog een verdieping hoger vind je de slaapkamer en een zitgedeelte. Wil je nog hoger? Dan kan je via een stijle trap de bovenste verdieping bereiden waar je heerlijk kunt tafelen terwijl je geniet van het uitzicht. Ook kan je hier naar buiten om zo optimaal te genieten van het uitzicht over Harlingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vuurtoren van Harlingen (@vuurtorenvanharlingen) op

Adres: Havenweg 1, Harlingen

Bijzonder overnachten in een vliegtuig

Last van vliegangst? Geen probleem, want dit vliegtuig blijft veilig aan de grond staan. Op Airport Teuge, vlakbij het gezellige Apeldoorn, kan je namelijk een nachtje verblijven in de Vliegtuigsuite. En hoewel je misschien conomy class gewend bent is zelfs business class hier niks bij. Het vliegtuig bevat namelijk naast een cockpit, ook een sauna, wellnessbad en luxe badkamer. Ook heb je een eigen terras met uitzicht op de start- en landingsbaan. Hoe uniek is dat?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Kleijwegt (@laura_interieurdesign) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Langley (@langleymichael88) op

Adres: De Zanden 61B, Teuge

Bijzonder overnachten in een gevangenis

Een gevangenis is iets wat je normaal gesproken zoveel mogelijk uit de weg gaat, maar deze wil je gewoon een keer bezoeken. Een nachtje overnachten in de cel. Of nou ja, wel een luxe cel. Het detentiecentrum van Roermond is namelijk volledig omgetoverd tot Hotel het Arresthuis. In plaats van een werkplaats en een kantine, vind je er nu luxe kamers, een sauna, fitnessruimte en luxe restaurant. Hoewel de kamers nu nog maar weinig weg hebben van een cel, is het zeker een bijzondere ervaring.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Het Arresthuis (@hetarresthuis) op

Adres: Pollartstraat 7, Roermond

Bijzonder overnachten in een havenkraan

Op het NDSM-werf in Amsterdam is een voormalige havenkraan volledig omgetoverd. Crane Hotel Veranda bevind zich op 50 meter hoogte wat zorgt voor een prachtig uitzicht op ’t IJ. Iedere suite is verdeeld over twee verdiepingen. Aan ruimte is dus geen gebrek. En wil je echt ultiem genieten? Dan kan je tegen een toeslag genieten op de bovenste verdieping in een verwarmd spabad. De ultieme locatie voor een romantische en bijzondere overnachting.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FARALDA CRANE HOTEL Amsterdam (@faraldacranehotel) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FARALDA CRANE HOTEL Amsterdam (@faraldacranehotel) op

Adres: NDSM-plein 78, Amsterdam

Bijzonder overnachten in een wijnvat

Wijn drinken en slapen in een wijnvat? Bij de Vrouwe van Stavoren kan dat! Zij hebben namelijk een hele reeks wijnvaten omgetoverd tot luxe hotelkamers. Sommige vaten beschikken zelfs over een luxe sauna en whirlpool. De perfecte plek om te genieten van een goed glas wijn. Ook is er in de omgeving genoeg te beleven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel de Vrouwe van Stavoren (@hotelvrouwevanstavoren) op

Adres: Havenweg 1, Stavoren

Bijzonder overnachten in een fort

Ben jij gek op wellness? Lees dan even snel verder. In de Noord-Hollandse Beemster vind je namelijk één van de mooiste wellnesscentra van Nederland, en dat allemaal in een fort. En om je bezoek helemaal compleet te maken kan je er na een dagje ontspannen ook nog eens overnachten. Dit fort staat zelfs op de UNESCO werelderfgoed lijst. Bijzonder kan je het dus zeker noemen. En mocht je nog wat extra luxe willen? Dan kan je ook overnachten op ‘klein eiland Bali’. Een unieke hideaway met prachtig uitzicht. En je loopt ook zo vanuit je hotelkamer de wellness in.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fort Resort Beemster (@fortresortbeemster) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fort Resort Beemster (@fortresortbeemster) op

Adres: Nekkerweg 24, de Beemster

Bijzonder overnachten in een sterrenkubus

Wil jij wegdromen onder de sterren? Boek dan een romantische overnachting in een sterrenkubus. Deze kleine vierkante huisjes staan midden op het platteland zodat je onverstoord kunt genieten van de sterrenhemel. Bovenop het huisje zit een transparante koepel waardoor je vanuit je bed kunt kijken naar de sterren. In de huisjes vind je zelfs een telescoop zodat je de sterren ook nog eens van dichtbij kan bekijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erfgoed Bossem (@erfgoedbossem) op

Adres: Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp

Lees ook: De leukste tiny houses voor een staycation

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *