Aangezien ook bioscopen zich aan de anderhalve meter regel moeten houden zijn er veel outdoor bioscopen geopend deze zomer. En daar worden we natuurlijk alleen maar blij van. Want wat is nou lekkerder dan genieten van een goede film onder de sterren op een warme zomeravond? Juist, wij kunnen het ook zo snel even niet bedenken. Daarom hier de leukste openlucht bioscopen van Nederland.

openlucht bioscopen
Unsplash

Movies at the Hermitage

Dit is één van de mooiste openlucht bioscopen van Amsterdam. De prachtige binnentuin van de Hermitage is omgetoverd tot outdoor cinema. Hier kan je lekker onderuitgezakt genieten van een unieke selectie aan films. Met iedere dag een ander aanbod is er voor ieder wat wils. Zit jouw favoriete film er ook tussen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Movies at the Hermitage (@moviesatthehermitage) op

Adres: Nieuwe Keizersgracht 1, Amsterdam

Open-Air Summer Cinema Lichtplein

Als een een locatie geschikt is in Eindhoven voor een openlucht bioscoop dan is het wel het Lichtplein. Ga lekker zitten op de tribune en geniet. Van old time classics tot films die net uit de bioscoop zijn: ze draaien het allemaal. De laatste film staat al gepland op 13 september. Wees er dus snel bij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LAB-1 (@lab_1_eindhoven) op

Adres: Lichtplein 1, Eindhoven

Rooftop Movie Nights Amsterdam

Zoals de naam al zegt, zijn deze filmavonden bovenop een rooftop. De meeste filmavonden worden georganiseerd bij de bekende rooftopbar Floor 17, maar dit jaar doen ze er nog een schepje bovenop. Er zullen namelijk ook een paar filmavonden op het strand plaatsvinden. Lekker met je voetjes in het zand en een cocktail in de hand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rooftop Movie Nights (@rooftopmovienights) op

Adres: locatie verschilt per voorstelling

Pleinbioscoop Rotterdam

Zoals ieder jaar opent ook Pleinbioscoop in Rotterdam dit jaar weer de hekken. Hier zit je aan de maas te genieten van de beste films. Ook kan je kiezen of je liever op het terras zit (van Hotel New York) of gewoon lekker met een kleedje in het gras. Ze draaien iedere dag weer een nieuwe film t/m eind augustus. Mocht je dus nog een gaatje hebben in je agenda is dit zeker een aanrader.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pleinbioscoop Rotterdam (@pleinbios) op

Adres: einde van de Wilhelminapier bij Hotel New York

Lees ook: Ideale zomeruitje: een drive-in bioscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *