Wanneer je op stedentrip gaat dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk van de stad zien. Lekker door de straten struinen en alle hotspots bezoeken, maar dat moet het weer natuurlijk wel toelaten. Door regen kunnen je plannen in het water vallen, maar gelukkig zijn er nog genoeg activiteiten in grote steden die ook met slecht weer hartstikke leuk zijn. Deze vijf dingen kan je doen tijdens regen op je stedentrip.

regen op je stedentrip
Unsplash

Musea bezoeken

In iedere stad zijn wel musea te vinden. Zo kan je ondanks het slechte weer, toch nog wat cultuursnuiven. Wil je wat zien van de stad? Dan is er ook altijd wel een stadsmuseum te vinden. Probeer ook eens de wat kleinere musea. Deze zijn vaak verassend leuk!

Shoppen

Door lekker door de winkelstraten te struinen zie je niet alleen al een groot deel van de stad, maar je kan ook direct een tas vol souvenirs inslaan voor thuis. Paraplu mee en verder zo veel mogelijk winkels in. Blijf je toch nog redelijk droog en wie weet scoor je nog een leuke regenjas.

Bezoek een leuke bar

Zoek een gezellig barretje bij jullie hotel in de buurt zodat je rollend naar huis, uhm hotel, kan en parkeer jezelf hier voor een paar uurtjes. Probeer lokale dranken en gerechten en laat je verassen. Zo heb je gegarandeerd een geslaagde avond ondanks de regen op je stedentrip.

Bezoek een spa

Als je voor je rust weg bent gegaan dan is regen natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Gelukkig is deze rust nog te vinden, namelijk in een heerlijke spa. Laat je onderdompelen in een warm bad of neem een ontspannende massage. Kan je meteen even opwarmen na het slechte weer.

Plan je volgende dag of reis

Een dagje in de hotelkamer is ook geen straf. Nu heb je alle tijd om te doen waar je zin in hebt én om de volgende dag vol te plannen. Struin het internet af naar leuke activiteiten en plekken in de stad. Zo weet je zeker dat je niets mist en met een strakke planning haal je de tijd in die je vandaag niet in de stad hebt kunnen spenderen. En is dit je laatste dag? Dan is het zeker niet te vroeg om vast je volgende reis te plannen.

Lees ook: 5x de leukste reisspellen voor onderweg

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *