De afgelopen jaren zagen we steeds meer Instagram musea onze hoofdstad veroveren. Zo werd dit jaar ook The Upside Down Museum geopend. Dit is het grootste interactieve Instagram museum van Europa en zet letterlijk je wereld op z’n kop.

The Upside Down
Unsplash

The Upside Down

Het Instagram museum wat afgelopen zomer de deuren voor het eerst opende is waar paradijs. Bij binnenkomst voel je je meteen weer even kind. Perfect dus om alle dagelijkse zorgen even los te laten en helemaal op te gaan in de sfeer die er hangt. Het museum is geheel ingericht in het thema The New Dutch. Daar heeft Anna Nooshin, de oprichter van het museum haar inspiratie vandaan gehaald.

Verschillende kamers

In de eerste kamer snap je gelijk waar de naam vandaan komt. Het is net alsof je op het plafond loopt en dit  is toch best een aparte ervaring. Je loopt van kamer naar kamer en achter iedere deur staat weer een nieuwe verassing te wachten. Wat deze verassing is weet je nooit. De kamers veranderen namelijk om de zo veel tijd zodat er telkens weer wat nieuws voor de bezoekers te beleven valt. De grote ballenbak is toch wel het hoogtepunt. Hoewel je zou denken dat je na je zevende levensjaar wel een leeftijdsgrens bereikt hebt waarbij je hier niet meer in gaat, is het hier de normaalste zaak van de wereld. Na alle 25 kamers bezocht te hebben heb je een telefoon vol Instagram waardige foto’s en een hele leuk tijd gehad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wanderblog 🌍 (@wanderblog.nl) op

Bezoek

Lijkt het jou nou leuk om dit bijzondere museum ook eens te bezoeken? The Upside Down is zeven dagen per week geopend. Van zondag t/m donderdag is het museum te bezoeken van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 20.00 uur. Verder vind je naast de kamers ook een leuke shop en een café waar je nog even heerlijk kunt nagenieten van de ervaring. Tickets voor het museum kosten €24,95 en zijn hier te krijgen.

Adres: Europaboulevard 5, Amsterdam

Lees ook: Slapen in een wijnvat? In dit hotel kan het!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *