Sinds de coronacrisis zijn we ons eigen kikkerlandje meer gaan waarderen. Oké, we missen misschien wel een helderblauwe zee en de garantie op mooi weer, maar Nederland heeft andere kwaliteiten. We gaan er vaker een dagje op uit en ontdekken steeds meer leuke plekjes in eigen land. Op zoek naar nieuwe inspiratie? Dit zijn de leukste dagjes uit in Nederland.

dagjes uit
Unsplash

Giethoorn

Dit dorpje wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. En hoewel het er normaal natuurlijk overloopt met toeristen, valt dat dit jaar allemaal reuze mee. Een goed moment dus om dit schattige plaatsje op te zoeken. Door de straten van water vaar je met een tour of een privé fluisterbootje. Je zal verstelt staan van de prachtige huizen en groene omgeving. Je vindt dit pittoreske dorpje in de kop van Overijssel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door travel spots• tastes • lives (@freshdailytravel) op

PAAUW Delfts Blauw Fabriek

Benieuwd waar de typisch Hollandse wit met blauwe serviesstukken vandaan komen? Die komen uit de Delfts Blauw Fabriek. Hier wordt het servies met de hand gemaakt en geschilderd. Authentiek is het dus zeker. In de fabriek is het ook mogelijk om een rondleiding te doen en je kan zelfs je eigen Delfts blauwe tegeltje maken. Hoe leuk is dat?

Instagram museum

Je hebt het vast wel voorbij zien komen: een Instagram museum. De afgelopen paar jaar zijn er verschillende van deze musea geopend. Hoewel het idee ook wel eens wordt verkocht als ‘inspiratie museum’, is het maar op één ding gericht: foto’s maken. In ieder museum vindt je weer andere leuke kamers waar je de leukste en natuurlijk meest Instagram waardige foto’s kan maken. The Upside Down is de nieuwste aanwinst van Amsterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wanderblog 🌍 (@wanderblog.nl) op

Dagje Texel

Nou klinken de Waddeneilanden misschien wel ver, maar een overtocht naar Texel duur maar zo’n 20 minuten. Perfect dus voor een dagje uit. Dit eiland heb je dus zo aangedaan met de boot. En als je wil kan je zelfs je auto meenemen. Nou is Texel niet heel groot, dus fietsen is ook prima te doen. Zo zie je ook veel meer van het eiland. Met de leuke dorpjes en heerlijke kuststrook is een dagje Texel een prima vermaak.

Het drielandenpunt

In het uiterste puntje van Limburg vind je het drielandenpunt. Hier komen Nederland, België en Duitsland samen. Ook is dit het hoogste gedeelte van Nederland. Naast dit bijzondere punt, vind je er ook een labyrinth, verschillende eetgelegenheden en speelgelegenheden voor de kinderen. En mocht je het allemaal wel gezien hebben, ligt het leuke plaatsje Vaals op steenworpafstand.

Lees ook: 15 tips voor een staycation

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *