Suppen dat kennen we inmiddels wel. Lekker dobberen op een subboard en af en toe even peddelen om vooruit te komen. Maar inmiddels is er een nieuwe trend naar Nederland gekomen: namelijk de fiets-sup. Ja je leest het goed. Dit bestaat echt en ik kan je er na een testrondje fietssuppen alles over vertellen.

fietssuppen


Van supboard naar fiets-sup

Voor de mensen die niet weten wat suppen is: een sup is een soort surfplank. Je hebt het vast wel eens gezien op vakantie, maar ook in Nederland wordt de sup steeds populairder. voor deze plank heb je echter geen golven nodig. Je staat erop en beweegt jezelf voort met een peddel. Dit kan dus op zee, maar ook op stillere wateren. En nu is daar dan een variant op verzonnen: de fiets-sup. Dit is precies wat je je erbij voorstelt: een fiets op een sup.

Hoe werkt fietssuppen?

Eigenlijk is het heel simpel. Je trapt net als een normale fiets met je trappers om vooruit te komen. Ook zit er een stuur op. Door een vin aan de onderkant van de sup kan je gemakkelijk sturen. Daarbij is de kans op natte kleding een stuk minder groot dan op een normale sup. Deze planken zijn namelijk groter en breder waardoor je ook stabieler op het water zit. En als je eenmaal op de fiets zit, dan is het gemakkelijk om je balans te houden. Het erop komen is een ander verhaal, maar met een beetje mazzel kom je droog over. Wel fietst dit natuurlijk een stukje zwaarder dan een normale fiets. Je fietst nou eenmaal door het water en je moet het zonder versnellingen doen.

Waar kan ik een fiets-sup huren?

Op dit moment is er maar één plek waar je kan fietssuppen: het pittoreske dorpje De Rijp. Je vindt dit dorpje in Noord-Holland, vlakbij Alkmaar. En dat is zeker geen verkeerde locatie, want je kan namelijk een prachtig rondje maken door de Eilandspolder. Je huurt zo’n fiets-sup vanaf een uurtje voor €35,- per sup. Reserveren kan van maart t/m oktober op de website van Onzzz Events. Dus ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor deze zomer? Dan wil je dit zeker een keer gedaan hebben.

Lees ook: De leukste dagjes uit in Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *